Sok jabłka, buraka i marchewki...
Moi drodzy najlepszym sposobem na dostarczenie sobie mikroelementów i witamin, składników odżywczych i przeciwutleniaczy jest zrobione własnego soku w domu.
JABŁKO
Jest bogate w takie witaminy jak : C, A, E, K, B6, kwas foliowy, tiamina, niacyna. W swoim składzie posiada również bardzo cenne minerały: wapń, sód, cynk, magnez, fosfor, żelazo, potas i błonnik.
Obecna w jabłku witamina C i flawonoidy zwalczają w organizmie człowieka wolne rodniki, które są przyczyną wielu chorób.
Jeśli będziemy jeść jabłka regularne to wzmocnimy nasz organizm.
Jest takie przysłowie ,,, JEDZ JEDNO JABŁKO DZIENNIE A LEKARZ NIE BĘDZIE CI POTRZEBNY...,,,
🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕🥕
Wartości odżywcze marchwi. W marchewkach znajdziemy pożyteczne składniki takie jak wapń, żelazo, miedź, fosfor oraz pektyny. WITAMINY takie jak A, B1, B2, B3, B6, C, E, H, K.
Jednym z najważniejszych składników jakie zawiera marchew jest beta-karoten.
BURAK jest źródłem składników mineralnych takich jak magnez, fosfor, żelazo, mangan, miedź, potas i cynk. Witaminy znajdujące się w burak : A, C, E, K, B2, B6, kwas foliowy, błonnik pokarmowy i przeciwutleniacze. Natomiast swój piękny kolor zawdzięcza betaninie, która jest jednym z antyoksydantów.
Komentarze
Prześlij komentarz