SOK MNISZKOWY

Potrzebne są świeże ziele i korzeń.
Zebrany materiał przepuszczamy przez sokowirówkę, przelewamy do butelki i trzymamy w lodówce. Sok zażywamy 3-4 razy dziennie po łyżeczce. Jeśli dodamy do niego alkohol 40% w proporcji 1:1, możemy miksturę przechowywać poza lodówką, przed zażyciem można sok z alkoholem rozcieńczyć z wodą.

Również sam sok z mniszka lekarskiego można dodawać do soków owocowych.
Ja daję na szklankę soku 1 łyżeczkę stołową soku mniszka lekarskiego.
Podobne dodaję się do samej wody.
Najsmaczniejszy sok  jest z młodych liści mniszka lekarskiego. 
 Jest mniej gorzki w połączeniu z sokami owocowymi lub wodą .

Ja stosuję w oczyszczaniu toksyn w moim organizmie. Również dobrze wpływa na oczyszczenie nerek i wątroby.


Wiedza zaczerpnięta z źródeł książkowych o zielarstwie z mojej prywatnej biblioteczki.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Sernik na zimno z brzoskwiniami .

SYROP Z ZIELONYCH ORZECHÓW WŁOSKICH.

KOKTAJL OWSIANY Z TRUSKAWKAMI