GALARETKA DROBIOWA WEDŁUG PRZEPISU MOJEJ TEŚCIOWEJ








GALARETKA DROBIOWA WEDŁUG PRZEPISU MOJEJ TEŚCIOWEJ


Mięsko z fileta i udko tak 1 kg i na nim gotuję wywar rosołowy. 
2 marchewki do wywaru. 
1 puszka ta mała groszku 
Pęczek pietruszki 
3 jajka ugotowane na twardo 
Gotujemy wywar rosołowy z fileta i udka. Ostudzone mięso oddzielamy od kości,
kroimy w kostkę. 
Jajka ugotowane na twardo kroimy w kostkę. 
Pietruszkę kroimy drobniutko. 
Marchewkę też. 

Szykujemy pojemniczki na galaretkę. Układamy na dnie groszek, potem pokrojone w kostkę jajko następnie pokrojoną w kostkę marchewkę. Na końcu mięsko. 
Zalewamy wywarem przygotowanym. 

Żelatyna do zalania rulonów ja robię to tak 
- na 0.5 l letniego wywaru z mięsa, gorącego jeszcze wsypuje 3 - 4 łyżeczki żelatyny. 
- dokładnie mieszam aż się rozpuści żelatyna. 
Nie gotuję. 
I tak przygotowanym wywarem zalewam RULONY odstawiam do zastygnięcia żelatyny. I gotowe. Smacznego. 





Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Przepis na kruche ciasto rabarbarowe z bezą i konfiturą malinową.

Śmietanowiec z galaretkami i borówką amerykańską.

CHLEB ŻYTNI NA ZAKWASIE