ROSOŁEK TEŚCIOWEJ

ROSOŁEK TEŚCIOWEJ mój ulubiony nr 1. 
Mięsko na rosół mieszane, wołowina, wieprzowina, drobiowe tak ok. niecałe 1 kg. 
1 marchewka 
1 pietruszka 
Ćwiartka selera 
Kawałek pora
Lubczyk średniej wielkości gałązka. 
Kilka koszyczków kalafiora. 
ROSOŁEK gotujemy na wolnym ogniu. 
W połowie gotowania dodajemy kalafior, co ulepszy smak. 
Doprawiamy do smaku  Solą Pieprzem lub magi. I możesz dać na talerz i pokroić żołądki. Marchewkę pietruszkę. 
Makaron 6 jajeczny gotujemy i odcedzony i opłukany, wystudzony rozkladamy na talerzu. Przystrajamy marchewką, pietruszką i rzoładkami. Zalewamy makaron, gotowym rosołem i smacznego. 
SMACZNEGO. 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Przepis na kruche ciasto rabarbarowe z bezą i konfiturą malinową.

Śmietanowiec z galaretkami i borówką amerykańską.

CHLEB ŻYTNI NA ZAKWASIE