Ciasto Grzesiek 馃槅


Ciasto Grzesiek 馃槅
*2 opakowania 艣nie偶ki 
*400 ml mleka ( lub 艣mietany krem贸wki wedle uznania)
*4 wafelki Grze艣ki
*2 艂y偶ki 偶elatyny
*60 ml ciep艂ej wody
*1/2 s艂oiczka d偶emu porzeczkowego
*herbatniki kawowe
WYKONANIE:
- Blaszk臋 o wymiarach 20x20 cm wyk艂adamy papierem do pieczenia. Dno blaszki wyk艂adamy herbatnikami.
- Na herbatnikach rozsmarowa膰 d偶em porzeczkowy. Uk艂adamy drug膮 warstw臋 herbatnik贸w.
- 艢nie偶k臋 ubijamy z 400 ml mleka. Mo偶e by膰 zamiast mleka 艣mietana krem贸wka wedle uznania.
- Mleko ubijamy z 艣nie偶k膮 dodajemy pokrojone drobno wafelki Grze艣ki mieszamy przy pomocy miksera.
- Pod koniec dodajemy gotow膮 偶elatyn臋 rozpuszczon膮 w ciep艂ej wodzie i ostudzon膮.
- Przygotowan膮 mas臋 wyk艂adamy na herbatniki.
- Wierzch ciasta posypujemy odrobin膮 pokrojonych wafelk贸w Grze艣k贸w.
- Ciasto wstawi膰 do lod贸wki na kilka godzin.
Smacznego 馃槈馃槝馃




Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Sernik na zimno z brzoskwiniami .

SYROP Z ZIELONYCH ORZECH脫W W艁OSKICH.

KOKTAJL OWSIANY Z TRUSKAWKAMI