Deser z mascarpone i 馃崒 bananami.

Deser z mascarpone i bananami.

Z podanych sk艂adnik贸w wyjdzie oko艂o 5 puchark贸w 200 ml deseru.

* Oko艂o 300 g 馃崒 banan贸w 
* 250 g serka mascarpone 
* 200 g jogurtu naturalnego tupu greckiego 
* 2 艂y偶ki cukru pudru 
* Sok z wyci艣ni臋ty z jednej cytryny 
* Gar艣膰 orzech贸w w艂oskich lub gar艣膰 orzech贸w w艂oskich mielonych 
* 1 budy艅 艣mietankowy lub  waniliowy 
* 500 ml mleka 
* 2 艂y偶ki cukru kryszta艂u

Budy艅 gotuje wed艂ug przepisu na opakowaniu. Cz臋艣膰 mleka zagotowuje a w pozosta艂ym mleku mieszam budy艅 i cukier.
Do gotuj膮cego si臋 mleka wlewam rozpuszczony budy艅 i mieszam i zagotowuje.
Ugotowany budy艅 wlewam do miseczki przykrywam woreczkiem 偶eby nie zrobi艂 si臋 ko偶uch i pozostawiam do wystygni臋cia .
Orzechy w艂oskie kroj臋 na mniejsze kawa艂ki.
Banany kroj臋 w mniejsze kawa艂ki i polewam sokiem z cytryny 偶eby nie zrobi艂 si臋 czarne.
Gdy budy艅 mam ju偶 zimny przygotuj臋 krem. 


Do miski przekladam serek mascarpone i jogurtu naturalny sch艂odzone.
Dodaj臋 cukier puder i mieszam na puszyst膮 mas臋.
Nast臋pnie dodaj臋 stopniowo zimny budy艅 mieszam na puszyst膮 mas臋.
Sk艂adniki mam ju偶 przygotowane teraz b臋d臋 uk艂ada膰 w pucharkach.
Sk艂adniki uk艂adam warstwowo i posypuj臋 orzechami.
Tak przygotowany deser daje do lod贸wki 偶eby si臋 dobrze sch艂odzi艂.
Smacznego.


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Przepis na kruche ciasto rabarbarowe z bez膮 i konfitur膮 malinow膮.

艢mietanowiec z galaretkami i bor贸wk膮 ameryka艅sk膮.

CHLEB 呕YTNI NA ZAKWASIE