Pieczarki faszerowane mięsem mielonym.

PIECZARKI FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM.



Składniki:

7 dużych pieczarek (średnica kapelusza ok.8/10 cm)

500 g mielonej łopatki wieprzowej

100 g ostrego żółtego sera

1 mała cebula

1 jajko

1 ząbek czosnku

1 gałązka świeżego rozmarynu

1 gałązka świeżego tymianku

1/3 łyżeczki mielonego chili

Sól i pieprz

1 łyżka oleju


JAK ZROBIĆ - PIECZARKI FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM?

Sposób przygotowania:

1. Pieczarki oczyścić i wyciąć nóżki. Natrzeć olejem, posypać solą i pieprzem. Zioła posiekać. Cebulkę obrać i drobno pokroić. Do mięsa dodać przyprawy, zioła i jajko i posiekane nóżki od grzybów Farsz podzielić na 5 części. Do pieczarek po jednej części farszu, delikatnie uklepać. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posypać nim pieczarki. Piec w nagrzanym do 180 st C piekarniku przez ok. 40 min. 10 min przed końcem pieczenia przełączyć piekarnik na funckję grilla tak aby ser się zrumienił. Podawać gorące. Smacznego!


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Przepis na kruche ciasto rabarbarowe z bezą i konfiturą malinową.

Śmietanowiec z galaretkami i borówką amerykańską.

CHLEB ŻYTNI NA ZAKWASIE